Nieuwsbrief
Ontvang onze nieuwsbrief!
twitter Bird meer info...!
Fout
  • MMS Blog needs PHP's IMAP extension to function. Read more

Wie zijn wij?

luneticshuisstijl logo_geentekst_1405088356Wel eens gedroomd om in een theatervoorstelling de inhoud van een scène te bepalen? Dat kan met theaterimprovisatie, die er in meerdere vormen is.

Theatersport is de meest bekende (korte) vorm van improvisatie. Bij theatersport twee teams strijden om de eer, waarbij het publiek speelt een centrale rol speelt. Door het noemen van een relatie, emotie of locatie zorgt het publiek voor de inhoud van de scènes. Daarnaast kan het publiek het mooie spel van spelers belonen door het gooien van rozen en het geven van punten. De wedstrijd wordt onder streng toezicht geleid door een drietal rechters. Ben je het niet eens met de rechters dan kan je ze met sponzen bekogelen.

Daarnaast is er ook een vrijere vorm van improvisatie waarin meer ruimte is voor opbouw van een verhaal en (geloofwaardige) karakters die de scènes bevolken. Deze 'longform' improvisaties bestaan bovendien uit meerdere scènes die in meer of mindere mate rond één thema opgebouwd zijn, en vaak onderling verbonden zijn.  

Theatergroep Lunetics bestaat uit een tweetal groepen: een groep die zich hoofdzakelijk richt op longformspel en een theatersportgroep die vooral in wedstrijdvorm speelt. Beide groepen zoeken regelmatig nieuwe spelers: longform vereeist iets meer spelervaring op gebied van improvisatietheater, en bij de theatersportgroep wordt een als minimale basis enige cursuservaring op basisniveau gevraagd, bijvoorbeeld een beginners- of introductiecursus. Bij beide groepen spelen mannen en vrouwen van alle leeftijden: van twintigers tot vijftigers. We bestaan als vereniging al vanaf 2008, vanuit de thuisbasis de De Musketon in Lunetten. Elke dinsdag (longform) en donderdag (theatersport) wordt daar getraind, en een deel van de voorstellingen wordt hier ook gespeeld. Voor mensen met enige basisevraring worden sinds kort ook open inlooplessen improvisatietheater georganiseerd: zonder langlopende verplichtingen kun je een opzichzelfstaande workshoples van 2 uur volgen.

Nieuwsgierig geworden naar theaterport? Kom dan snel eens kijken naar een wedstrijd! Deze site geeft een compleet overzicht van alle aankomende voorstellingen, ook vind je hier het laatste nieuws over Lunetics en kun je voor iedere voorstelling kaartjes reserveren. Daarnaast kun je op deze site natuurlijk ook meer te weten komen over onze groep en haar leden!