Nieuwsbrief
Ontvang onze nieuwsbrief!
twitter Bird meer info...!
Fout
  • MMS Blog needs PHP's IMAP extension to function. Read more

Introductiecursus Improviseren

Introductiecursus Improvisatie Utrecht

"Zeg altijd nee en je krijgt een veilig leven. Zeg altijd ja en je krijgt een leven vol avontuur."  (Keith Johnstone)

Improviseren is een kunst die we allemaal verstaan, maar die velen van ons lang geleden vergeten zijn. Net als fietsen verleer je het nooit helemaal, maar naarmate je het meer doet gaat het wel makkelijker af. Iemand die niet opziet tegen improvisatie ziet ook niet meer op tegen een nieuwe functie, een andere woonplaats, het leggen van nieuwe contacten of andere uitdagingen waar de uitkomst onzeker van is.

Magische Comfortzone improviserenIn deze korte compacte cursus leer je allereerst hoe leuk het is om nieuwe dingen uit te proberen en samen met anderen te spelen. Spelen in de ware zin van het woord. Wedden dat je al meer blijkt te kunnen dan je dacht? Hoewel er verschillende theaterwerkvormen (o.a. uit theatersport) gebruikt worden is het doel niet het maken van een voorstelling voor publiek. Deze cursus start op basisniveau dus enige voorkennis of ervaring is niet nodig.

In 6 lessen van 2 uur komen de belangrijkste basisprincipes van (theater)improvisatie aan bod die geoefend zullen worden met dramaoefeningen en klassieke theatersportgames. Hierbij moet je denken aan 'durven' te spelen, creatieve processen ('hoe kom je d'r op?'), het openstaan voor spelaanbod van anderen, lichaamshouding, status, emotie, ruimtegebruik, timing en samenspel.

Na afloop ben je bekend met de beginselen van improvisatietheater, en zul je met plezier uitdagingen aangaan, zelfs als deze een beetje buiten je comfortzone liggen. Anders dan de reguliere Basiscursus Theatersport van 12 lessen is aan deze cursus is in beginsel geen eindpresentatie verbonden. Uiteraard is deze cursus wel een mooie opstap als je verder wilt gaan met improvisatietheater, en voor wie wil optreden is er altijd een podium beschikbaar. Bij deze cursus is geen les 'zangimpro' inbegrepen zoals bij de Basiscursus Theatersport wel het geval is.

 

Eerste les: maandag 22 mei 2016

Lesoverzicht: 22-5, 29-5, 12-6, 19-6, 25-6, 3-7 

(Te laat met inschrijven? In overleg kan eventueel ook nog op 29-5 ingestroomt worden!)

 

Tijdstip: maandag 20.00 tot 22.00 uur (na afloop van de cursus kan aan de bar nog nagepraat worden)

Locatie: Cultureel Centrum 'De Musketon', Hondsrug 19, 3524 BP Utrecht.

Kosten: €90-  (inclusief BTW, U-pas korting mogelijk)

Maximaal aantal deelnemers: 14 (waarvan momenteel nog 1 plaatsen beschikbaar)

schrijf-je-nu-inTip: met de factuur die je ontvangt zijn de kosten fiscaal aftrekbaar als communicatietraining. Opgeven is mogelijk via het Inschrijfformulier Introductiecursus Improviseren. Vragen kun je stellen door een email met je naam en contactgegevens (emailadres en telefoonnummer, liefst beide) naar  Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken  te sturen of te bellen 06-34944350. 

 

Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Myspace Share to Delicious Share to Google